Japonya Maliye Bakanı istifa etti

Adı yolsuzluk iddialarına karışan Japonya Maliye Bakanı Akira Amari istifa etti.

Japonya Maliye Bakanı istifa etti
28 Ocak 2016 Perşembe 12:41

 The Japan Times gazetesi haberine göre, Japonya Maliye Bakanı Akira Amari istifa etti. Japon Bakanın iddiaya göre ismi açıklanmayan bir inşaat şirketi üzerinden gelen nakit para akışı üzerinden rüşvet aldığı şeklindeydi.

66 yaşındaki Amari ve sekreterleri merkezi Chiba'da bulunan bir inşaat şirketinden eğlence giderleri için nakit para almışlardı. Konu ile ilgili hakkında soruşturma açıkldıktan sonra Maliye Bakanı Akira Amari istifa etti.  



Amari’nin adını karıştığı skandal, ülkede yayın yapan Weekly Bunshun adlı derginin, Bakan ve yardımcılarının bir inşaat şirketinden en az 12 milyon yeni yani 103 bin dolar rüşvet aldığını iddia etmesi üzerine patlak verdi.



Maliye Bakanı Akira Amari istifasını Japonya Başbakanı Shinzo Abe’ye sundu. Japon Başbakan Abe'nin Amari'nin istifasını kabul ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.