İsrailliler istedi, Filistinliler uçaktan atıldı

Atina- Tel Aviv seferini yapan yolcu uçağında İsrailli yahudi yolculardan Filistinli 2 yolcuya ırkçı davranış. İsrailli bir grup yahudi, Filistinli yolcular ile uçmak istemediklerini söyleyip Filistinlilerin uçaktan indirilmelerini istedi.

İsrailliler istedi, Filistinliler uçaktan atıldı
05 Ocak 2016 Salı 22:11

Atina'dan Tel Aviv'e giden yolcu uçağında utanç verici bir olay yaşandı. İsrailli yahudiler rahatsız oldukları Filistinli iki arap yolcuyu uçaktan attırdı.

İsrail'de yayımlanan habere göre, geçtiğimiz pazar günü Yunanistan'nın başkenti Atina'dan Tel Aviv'e giden yolcu uçağında bulunan İsrailli Yahudi yolcular uçak içerisinde bulunan Filistinli Araplar ile aynı uçakta uçmayı istemedi. İsrailli yolcular güvenlik güçlerini çağırarak, Filistinli yolcuların aranmasını ve uçaktan indirilmesini istedi. Yetkililer İsrailli yahudileri ikna edemedi ve iki Filistinli yolcuyu uçaktan indirmek zorunda kaldığını belirtti. Uçaktan indirilen Filistinli Arapların bir sonraki gün başka bir uçak ile Tel Aviv'e gittiği bildirildi.

Yaşanan bu çirkin olay sonrasında Yunanistan'ın Aegean Havayolları açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, Filistinlilerin yaşanan tartışma sonrasında kendilerine sunulan teklifi kabul ederek, kendi istekleriyle uçaktan indikleri savunuldu.

Aegean Havayolları tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"Geçtiğimiz pazar günü Atina'dan Tel Aviv'e hareket etmek üzere olan A3 928 numaralı uçaktaki küçük bir İsrailli grup, diğer iki Filistinli vatandaşının yeniden güvenlik kontrolünden geçirilmesi yönünde gürültülü ve ısrarlı taleplerde bulundu. (Bu grubun) Müşterileri kuvvetle muhtemel ırklarına göre fişliyor olmaları çok talihsiz bir durum olmakla birlikte, pilot uçuşu tehir ederek polisi arayıp söz konusu iki Filistinli Arap vatandaşın yeniden güvenlik kontrolünden geçirilmesini istemek zorunda kaldı. Bu biraz zaman almakla birlikte söz konusu Filistinli Arap vatandaşın evraklarında sorun olmadığı anlaşıldı. " Bunun ardından uçaktaki daha büyük bir İsrailli Yahudi grubun, iki Filistinli Arap yolcunun dışarı çıkarılması talebi ile koltuklarına oturmayı reddettikleri belirtilen açıklamada, "Söz konusu iki Filistinli Arap vatandaşa bir gece daha (Atina'da) kalarak ertesi gün uçmalarını teklif ettik ve onlar da bunu kabul etti. Bunun üzerine söz konusu yolcuların bagajlarını da uçaktan indirdik" denildi. Açıklamada son olarak, "Uçaktan indirilen iki kişiye buna razı oldukları için teşekkür ediyor ve yaşanan bu son derece talihsiz olayın tümü için özür diliyoruz" 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.