İsrail Savunma Bakanı istifa etti!

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un görevinden ve İsrail parlamentosu Knesset'teki üyeliğinden istifa ettiği açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı istifa etti!
20 Mayıs 2016 Cuma 12:52

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un görevinden ve İsrail parlamentosu Knesset'teki üyeliğinden istifa ettiği bildirildi.

Yalon yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan Binyamin Netanyahu'yu tavırları, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hükümet ve Knesset'teki görevimden istifa ettiğim ve siyasete ara verme kararı aldığıma dair bilgilendirdim." ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı Evimiz İsrail lideri Avigdor Lieberman, Netanyahu'nun, partisinin koalisyona katılması ve kendisinin savunma bakanı olması yönündeki teklifini kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, Holokost kurbanlarını anma yıl dönümünde "Almanya'da onlarca yıl önce yaşananları bugün İsrail'de yaşananlara" benzetmişti.

Yalon'un, Golan'ın kendi görüşünü ifade ettiğini savunması, Başbakan Netanyahu'nun ise Golan'ın açıklamasını eleştirmesinden sonra iki taraf arasında görüş ayrılığı yaşanmıştı.

(AA)
 


Etiketler; #israil #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.