İsrail 50 Filistinliyi rehin aldı

İsrail birlikleri tarafından 50 Filistin vatandaşı rehin alındı. İsrail hapishanelerinde binlerce rehin Filistinli bulunuyor.

İsrail 50 Filistinliyi rehin aldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Filistin topraklarını işgal eden İsrail'in üniformalı çeteleri 50 Filistinli'yi daha rehin aldı. İsrail Ordusu adlı oluşum tarafından yapılan yazılı açıklamada bir grup Filistin vatandaşının alıkonulduğu doğrulandı. Açıklamada "terör ve şiddet olaylarına karışmaları nedeniyle bazı Filistinlilerin gözaltına alındığı" belirtildi. 

Rehin alınan Filistin vatandaşlarının daha çok Batı Şeria bölgesinde yaşadığı düşünülürken Gazze bölgesinden kimsenin alınmadığı öğrenildi. İsrail polisleri adlı oluşum tarafından yapılan açıklamada ise işgal edilen Filistin topraklarına girme izni olmadığı iddia edilen Filistin vatandaşlarının gözaltına alındığı belirtildi. 

Filistin Esirler Heyeti'nin verilerine göre, İsrail, Batı Şeria ve Kudüs'te ekim ayının başından bu yana yüzde 60'ı 18 yaşından küçük bin 520 Filistinliyi esir aldı. Ayrıca 2000 yılından bu yana "taş attığı" gerekçesiyle 18 yaşından küçüklere yönelik 8 bin 500 rehin vakası yaşandı.

Fotoğraf ve haber kaynağı:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.