İspanya'dan örnek başörtü kararı

İspanya mahkemesi tartışma konusu olan başörtü yasağı ile ilgili önemli bir karar aldı.

İspanya'dan örnek başörtü kararı
14 Şubat 2017 Salı 15:08

Çalıştığı havaalanında başörtüsünü çıkarmadığı için işten çıkarılan 40 yaşındaki Ana Saidi Rodriguez, çalıştığı Acciona adlı şirkete karşı dava açtı. İspanya'nın Mayorka Adası'nda bulunan Palma kentindeki il mahkemesi davayı karara bağladı. 

Mahkeme aldığı kararda şirketin koyduğu yasağın laiklik ve tarafsızlık ilkelerine ters düşmesi ve  vatandaşların din özgürlüğü hakkını ihlal etmesi nedeniyle Rodriguez'in işe geri alınmasını ve şirkete para cezası verilmesini istedi. Şirket 4 bin 491 avro para cezasına çarptırılırken sağlık problemleri yaşanan Rodriguez'e ise 7 bin 892 avro manevi tazminat ödenecek.

İşten çıkarıldığı için davacı olan Rodriguez, başörtü takmaya karar vermesinin ardından nisan ve temmuz ayları arasında toplam 5 kez maaş kesintisi ugulanmış ve işten çıkarılmıştı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.