İran'dan Türkiye'ye ağır sözler

Türkiye'nin yaptığı açıklamalara yönelik İran'dan bir tepki daha geldi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ı mezhepçilikle suçladıklarını vurgulayarak "Sevgi saygı içinde olanlara karşı kadir bilmezler ” diye konuştu.

İran'dan Türkiye'ye ağır sözler
23 Şubat 2017 Perşembe 14:09

İran Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Münih Güvenlik Konferansı sırasında İran hakkında açıklamalar yapan Türkiye, Suudi Arabistan ve İsrailli yetkililere yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Beklenmedik durum olarak yorumlayan Zarif, “Biz bölgedeki sorunların çözümü için işbirliğinden bahsederken birileri çelme atıyor. Çelme atmak güçlülerin işi değil. Bölgede başarılı olamayanlar Trump’ın politikalarına yön vermek amacıyla yaygara koparmaktalar. İsrail bunu yapsa anlarız da komşularımızın böylesi bir tavır içinde olmasını beklemiyorduk.” diye konuştu.

Türkiye'ye yönelikte sert konuşan Zarif, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak şunları söyledi:
 
“ Türkiye hükümetindeki dostlarımız İran’ı mezhepçilikle suçluyorlar. Onlar, acaba Şii olmayan hükümetleri için darbe gecesi sabaha kadar uyumadığımızı hatırlamıyor mu? Sevgi saygı içinde olanlara karşı kadir bilmezler. ”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.