İran'dan Donald Trump'a sert tavsiye

Twitter üzerinden sert eleştirilerine devam eden ABD Başkanı Donald Trump'a cevap, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi'den geldi. Behram Kasımi, Trump'a tavsiyede bulundu.

İran'dan Donald Trump'a sert tavsiye
02 Ocak 2018 Salı 18:32

ABD Başkanı Donald Trump, hükümet karşıtı eylemlerin sarstığı İran'a Twitter'dan yüklendi. Atılan tweete  İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi hızlıca cevapladı.

Trump, İran'a ilişkin son tweetinde "Nihayet İran halkı gaddar ve yozlaşmış İran rejimine karşı hareket ediyor. Başkan (Barack) Obama'nın aptalca onlara verdiği paralar terörizme ve onların ceplerine gitti. İnsanlar çok az gıdaya ve büyük bir enflasyona sahip ve insan hakları yok. ABD izliyor!" diye yazdı.

İran bu tweete hızlı şekilde yanıt verdi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Trump'a kendi ülkesindeki 'açlar ve evsizlere' odaklanması tavsiyesinde bulundu. Kasımi "Diğer ülkeler ile ilgili aşağılayıcı ve işe yaramaz tweetler göndererek vaktini harcayacağına her gün onlarca kişinin öldürülmesi ve milyonlarca evsiz ve aç insanın varlığı gibi kendi ülkesindeki iç sorunları görse iyi olur" dedi.

Geçen yıl Trump'ın İranlılar'a yönelik seyahat yasağı uygulamasına atıf yapan Kasımi İranlılar'ı 'terörist ulus' olarak niteleyen Trump'a ülkede destek olmadığını vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.