'İran nükleer bomba geliştirirse biz de yaparız'

İran'ın nükleer bomba geliştirmesine yönelik Suudi Arabistan'dan açıklama geldi. Veliaht Prens Muhammed bin Selman, İran'ın nükleer bomba geliştirmesi halinde kendilerinin de bunu yapacağını söyledi.

'İran nükleer bomba geliştirirse biz de yaparız'
15 Mart 2018 Perşembe 16:59

İran'ın nükleer bomba geliştirmesine yönelik Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman açıklama yaptı. ABD'nin CBS kanalında yayınlanan bir programa katılan Bin Selman, "İran'ın nükleer bomba geliştirmesi halinde Suudi Arabistan da aynısını yapar." dedi.

Ayrıca İran lideri Ali Hamaney'i Hitler'e benzeten Suudi Arabistan Veliaht Prensi, "Hitler tehlikesinin dünya ülkeleri tarafından geç fark edildiğini ve şimdi aynı tehlikenin Ortadoğu'da da yaşanmasından endişe duyduğunu" dile getirdi.

Suudi Arabistan ekonomisinin İran ekonomisinden daha büyük olduğunu dolayısıyla Tahran'ın kendileri için bir rakip olmadığını kaydeden Bin Selman, İran ordusunun da İslam ülkeleri arasındaki ilk 5 ordu arasında yer almadığını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.