İran'dan Vatikan açılımı

Ruhani İran'daki ekonomik gidişata dur demek için İtalya, Fransa ve Vatikan turuna çıkıyor.

İran'dan Vatikan açılımı
13 Kasım 2015 Cuma 11:05

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya, Vatikan ve Fransa'ya ziyaret gerçekleştirecek.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre Ruhani, ülkesinin ekonomideki kötü gidişatını önleme çabaları kapsamında 14-17 Kasım'da İtalya, Vatikan ve Fransa'yı ziyaret edecek.

Öncelikle 14-15 Kasım'da İtalya'ya ve Vatikan'a gidecek Ruhani, İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Matteo Renzi ile ikili görüşmelerinin yanı sıra Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'la da bir araya gelecek.

Daha sonra Fransa'ya hareket edecek Ruhani, 17 Kasım'da Paris'te Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek. İran'da yatırım yapmak isteyen Fransız iş adamlarıyla bir araya gelmesi planlanan Ruhani'nin bu ziyaretinde, iki ülke arasında, kara taşımacılığı, havacılık, sağlık ve ziraat alanlarında anlaşmalar yapılması planlanıyor. 

Ruhani'nin Fransa ziyaretinde, ülkesiyle 5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşmanın uygulanma sürecine dair görüşmelerde de bulunması bekleniyor. 

Yolculuğu öncesi yaptığı açıklamada Ruhani, Fransa'da Airbus yolcu uçağı alımıyla ilgili bazı anlaşmaların da yapılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Yarınki Avrupa seyahatinde Ruhani'ye üst düzey bürokrat ve iş adamlarından oluşan bir heyetin de eşlik edeceği bildirildi.


Etiketler; #Vatikan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.