İran'dan Cerablus açıklaması: Derhal durdurun!

İran, Türkiye'nin Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'nun derhal durdurulmasını talep etti. İran açıklamasında, 'Kaygılıyız derhal durdurun' dedi.

İran'dan Cerablus açıklaması: Derhal durdurun!
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:31

İran, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun derhal durdurulmasını talep etti. Operasyondan kaygı duyduğunu belirten İran, tüm ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yazılı açıklama yaptı. Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, tüm ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Kasımi, "Türkiye'nin Suriye topraklarında varlığını sürdürmesi, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirecektir. Çatışma alanının Suriye'nin kuzeyine genişlemesi, daha fazla masum insan ve sivilin ölmesine neden olacaktır" dedi.

İran Sözcüsü Kasımi açıklamasında merkezi yönetimle koordine olunması gerektiğine vurgu yaparak; "Terörizmle mücadele, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması, bölgedeki barışçıl ülkelerin dış siyasetteki değişmeyen temel kurallarından biridir. Ancak bu konu, merkezi yönetimle koordine olmadan başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edip askeri operasyon yapmasına gerekçe oluşturamaz" dedi.

Açıklamada, "Terörizmle mücadele sürecinde, meşru iktidarın siyasi egemenliğine gölge düşürecek yöntemlerin kullanılması kabul edilebilir değildir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.