İran'da 33 kişi 'Domuz Gribi'nden öldü

İran'da 33 kişinin domuz gribi salgını nedeniyle öldüğü belirtildi.

İran'da 33 kişi 'Domuz Gribi'nden öldü
07 Aralık 2015 Pazartesi 22:50

İran'da 33 kişinin domuz gribi salgını nedeniyle öldüğü belirtildi.

İran'ın resmi ajansı İRNA, Domuz Gribi sebebiyle 33 kişinin öldüğünü bildirdi. İRNA, İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Ekber Seyyari'nin "Grip sebebiyle 28 kişi Kirman, 5 kişi de Sistan-Beluçistan eyaletinde hayatını kaybetti" dediğini açıkladı.


Seyyari, hayatını kaybeden 33 kişiden 4'ünün hamile olduğunu söyledi ve grip türünün H1N1 (domuz gribi) olduğun ifade etti. 


Ölümlerin yaşandığı iki eyaletin dışında, Tahran, Kermanşah, Doğu ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde de aynı hastalığa yakalanan kişilerin bulunduğunu bildiren Seyyari, "Sağlık Bakanlığı, bu hastalığın gelecek günlerde ülkede daha da yayılacağını öngörmektedir" şeklinde konuştu.


Türkiye'de, şu ana kadar domuz gribinden 42 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz mart ayında virüs ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, "Bu grip sezonunda ülkemizde kendisinde grip virüsü olduğu laboratuvarlarca doğrulanmış 42 kişi hayatını kaybetmiştir" demiş ve konu ile ilgili olarak vatandaşları uyarmıştı. 




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.