İngiltere'deki AB referandumunda sandıklar kapandı

-Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin geleceğini ve ülkenin birlik üyeliğinin devam edip etmeyeceğini belirleyecek kritik referandum için oy verme işlemi sona erdi

İngiltere'deki AB referandumunda sandıklar kapandı
24 Haziran 2016 Cuma 07:42

Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin geleceğini ve ülkenin birlik üyeliğinin devam edip etmeyeceğini belirleyecek kritik referandum için oy verme işlemi sona erdi.

Sandıkların yerel saatle 22.00'de (TSİ 00.00) kapanmasının ardından oyların sayımına geçildi. Seçmenlerin, "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtladığı referandum sonucunun, sabaha karşı belli olması bekleniyor.

Referandumla ilgili sandık çıkış anketi yayınlanmayacak ancak bazı basın kuruluşları, yayın yasağının kalkmasıyla birlikte kamuoyu araştırma şirketlerine referandum günü yaptırdıkları anketleri yayınlayacak.

Birleşik Krallık genelinde belirlenen 382 yerel sayım bölgesinde başlayan sayım işleminin ardından, referandumun resmi sonucu Manchester şehrindeki belediye binasında oy sayımlarından sorumlu yetkili tarafından kamuoyuna duyurulacak.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda ile ülkenin deniz aşırı toprağı Cebelitarık'ta toplam 46 milyon 499 bin 537 kayıtlı seçmen bulunuyor. Referandum için seçmenler bu sabah yerel saatle 07.00'den (TSİ 09.00) itibaren kiliseler, okullar ve belediyelerde kurulan sandıklarda oy kullanırken, referanduma katılım oranının yüksek olduğu tahmin ediliyor. Ancak özellikle başkent Londra'da etkili olan yoğun yağış dolayısıyla bazı seçmenlerin sabah saatlerinde sandıklara ulaşmada zorlandıkları basına yansıdı.

Referandum sonucunun belli olmasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Londra'daki resmi konutu ve çalışma ofisi olan Başbakanlık "10 Numara"da açıklama yapması bekleniyor.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.