İngiltere başkanlarının 'Türkiye' tartışması

İngiltere’de AB üyelği için yapılacak olan referandum öncesi Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, eski başkan Boris Johnson'ı Türkiye’nin AB’ye girme süreci hakkında yalan söylediğini dile getirdi.

İngiltere başkanlarının 'Türkiye' tartışması
23 Haziran 2016 Perşembe 13:24

İngiltere’de bugün yapılan referandum öncesinde İngiltere’nin AB’de kalması taraftarı olan İşçi Partili Müslüman kökenli yeni Belediye Başkanı Sadiq Khan ile ayrılma taraftarı olan Muhafazakâr Partili Türk kökenli önceki Belediye Başkanı Boris Johnson, BBC’de canlı tartışma programına katıldı.

Türkiye’nin AB’ye girme süreci hakkındaki konunun tartışıldığını dile getiren Khan, tarşı taraf savunucusu olan Boris Johnson'a, "Yalan söylüyorsunuz, insanları korkutuyorsunuz. Türkiye, AB'ye üye olmak üzere değil. Bu korku tellallığıdır Boris ve bundan utanç duymalısın. Türkiye aldatmacasını, 'Ayrıl' kampanyasına oy vermeleri için insanları korkutmak için yapıyorsun. Göç kontrol altına alınmalı, ancak buna verilecek cevap AB'den çıkmak değil. Türkiye (AB'ye) üye olmanın eşiğinde değil, ve 3 ay öncesine kadar bunu sen de biliyordun. Ne değişti" diye konuştu.

AB üyeliğinden çıkmak için çağrıda bulunan Eski Belediye Başkanı Boris Johnson ise, "Artık kesin kontrolü tekrardan geri almanın vakti" ifadesini bulundurtan sonra"Eğer çıkmak için oy verir ve kontrolü geri alırsak bu perşembenin ülkemizin bağımsızlık günü olabileceğine inanıyorum" diye devam etti.


Etiketler; #AB
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.