İbadi: Irak, Türk güçlerinin Musul operasyonuna katılmasına izin vermeyecek

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk askerilerinin DAEŞ'i temizlemek için başlatılan Musul Operasyonuna katılamayacağını söyledi.

İbadi: Irak, Türk güçlerinin Musul operasyonuna katılmasına izin vermeyecek
16 Ekim 2016 Pazar 09:50

Musul operasyonu ABD ve Fransa uçaklarının havalanması ile başlatıldı. DAEŞ'in Musul'dan temilemek için başlatılan operasyon için Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'den çarpıcı açıklama geldi. İbadi, Türk askerinin bu operasyona katılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. 

Türk askerine yönelik açıklamasında İbadi, "Irak hükümeti, Türk güçlerinin Musul’u kurtarma operasyonuna katılmasına izin vermeyecektir" ifadesinde bulundu.

Musul operasyonunun başladığı anda Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada  Başbakan Haydar el-İbadi, Şii milis liderleriyle Bağdat'ta, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunu görüştüğü belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.