Hristiyanlara Kuran'dan dediler, İncil'den okudular

Hollanda'da program yapan 2 genç, başkent Amsterdam'da İncil'in dış kapağını Kuran-ı Kerim yazan bir kapak ile kaplayıp sokakta insanlara bölümler okudu. İnsanlara Kuran'dan ayetler okuduğunu söyleyen programcılar insanların tepkilerini gözlemledi. Okunulan bölümlerin İncil'den olduğunu öğrenen insanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 23:20

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir program, ülkelerinde yaşayan hristiyanların islama karşı nasıl önyargı ile yaklaştıklarını görmek için sosyolojik deney yaptı. Başkent Amsterdam'da program yapan iki genç, gittikleri bir kitap dükkanından hristiyanların kutsal kitabı İncil'i satın alıp, dış kapağını da Kuran-ı Kerim yazan bir kapak ile kapladılar. 

Daha sonrasında Amsterdam sokaklarında dolaşan programcılar, durdukları bazı insanlara Kuran-ı Kerim'den ayet okuyormuş gibi, İncil'den bölümleri okudular. Kuran-ı Kerim ayetlerini dinlediklerini zanneden insanlar,  İncil'den okunan bölümlere sert eleştirilerde bulundu. 

Daha sonrasında program yapan iki genç, insanların İncil ile Kuran-ı Kerim'i karşılaştırmasını istedi. Karşılaştırma yapan insanlar, önyargı ile Kuran-ı Kerim'i eleştirdi. Deney sonunda ise program yapan iki genç okudukları bölümlerin İncil'den olduğunu söyledi ve eleştiri yapan insanlar bu durumda şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
barbaros - 8 yıl önce
İncilde o şekilde bir ayet yok yani tevratdan eski antlaşmadan okuyup İncil demenin anlamı yokki