Hollanda Başbakanı'ndan Müslümanlara tehdit

Hollanda Başkanı Mark Rutte, toplumun huzuru için gazeteye verdiği ilanda örnek olarakta Müslüman bir kişinin olayına yer verdi.

Hollanda Başbakanı'ndan Müslümanlara tehdit
23 Ocak 2017 Pazartesi 12:58

Hollanda Başkanı Mark Rutte, çok sayıda gazeteye verdiği "Bütün Hollandalılara" başlıklı ilan da toplum huzurunun bozulmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. 

Ülkede son yıllarda huzuru bozan davranışların yaşandığını söyleyen Rutte, kuralları uymayanların ülkeyi terk etmesini istedi. Huzun bozulmasına yönelik açıklamasında da müslümanlarla ilgili örneğe yer verdi. Rutte, Müslüman bir şoförün otobüs firmasıyla yaptığı görüşme de kadın firma yetkilisinin elini sıkmaması olarak gösterdi.

Mülakat sonucunda işe alınmadığı için firmaya dava açan Müslüman adam haklı bulundu. Bu sonucun çok tuhaf olduğunu vurgulayan Rutte, "Bana göre otobüs firması kesinlikle haklı. Bir otobüs şoförünün dininden dolayı kadınlara elini uzatmaması kabullenemez. Bunun için ben ve çoğu insanlar buna tepkimizi gösteriyoruz çünkü Hollanda normlarında herkes birbirine elini uzatmalı." diye konuştu.

Kendi kültürünü dayatmasını "görgüsüzlük" olarak tanımlayan Rutte, "Başkasından beklediğin davranışı önce kendin göstermelisin." dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.