Hac heyecanına bir de 3D simülasyon heycanı ekleniyor!

Her sene farklı kültürlerden milyonlarca Müslüman, hac ibadeti görevini yerine getirmek için kutsal topraklarda buluşuyor. Gece ve gündüzünü ibadete ayırma fırsatı bulan milyonlarca insan, medeniyetimizde kadim yere sahip Mekke ve Medine'de İslam tarihine bakış açısını da zenginleştiriyor.Bu sene hacı adaylarını daha güzel yerler bekliyor.

Hac heyecanına bir de 3D simülasyon heycanı ekleniyor!
06 Eylül 2016 Salı 22:01

Renkleri ve dilleri farklı milyonlarca insan, her sene hac ibadeti görevini yerine getirmek için Mekke'ye geliyor. Milyonlarca Müslüman, gönüllerini arındırmak için gece ve gündüzlerini ibadetle geçiriyor.
Hacı adayları, İslam tarihine dair önemli olaylarla ilgili bilgilerini kutsal topraklarda tazeleme imkanı da buluyor.


Hz. Muhammed'in hayatının 3D simülasyon ve animasyonlarla anlatıldığı Peygamber Müzesi ile kutsal emanetlerin sergilendiği Mekke Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde, Hazreti Muhammed'in hayatının 3D simülasyon ve animasyonlarla anlatıldığı Peygamber Müzesi ile Kabe'ye ait kutsal emanetlerin sergilendiği Mekke Müzesi'ne, hacı adayları yoğun ilgi gösteriyor.

Daha önce tarihi eserlerin sergilenmesine yeterince önem verilmediği konusunda eleştirildiği belirtilen Suudi yönetiminin bu konudaki tavrı değişti. Bunun en büyük göstergesi olarak da yetkililerin müzelerin kıymetini anladıkları yönündeki görüşleri gösteriliyor. Bu doğrultuda Peygamber Müzesi ile Mekke Müzesi'ndeki hareketlik de dikkati çekiyor.

Peygamber Müzesi, devlet adamları ile randevu alabilen hacı adayları tarafından ziyaret ediliyor. Kutsal topraklara gelen herkesin ücretsiz gezebildiği Mekke Müzesi'nde ise ziyaretçi rekorunun kırılması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.