Ezana hakaret eden Netanyahu'ya Filistinlilerden tepki

Camilerden yükselen ezana ''camilerdeki gürültü'' diye hakarette bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Filistinlilerden tepki geldi.

Ezana hakaret eden Netanyahu'ya Filistinlilerden tepki
05 Ocak 2016 Salı 00:22

İsrail Başbakanı Netanyahu dün gerçekleştirdiği hükümet toplantısında camilerden okunan ezanı kastederek, "Hükümet, bazı konularla ilgili kanunları uygulamaya koymaya karar verdi. Bunlar arasında camilerdeki gürültü ve buralardan yapılan kışkırtmalar da yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı. Bölgedeki tüm camilere gürültü kirliliği yönetmeliğinin uygulanacağını belirten Netanyahu, önümüzdeki günlerde camiler üzerinde baskı uygulayacaklarının işaretini vermişti.

Netanyahu'nun ezana karşı sarfettiği bu sözlere Filistinlilerden büyük tepki geldi. Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin Netanyahu'nun hakaretine karşılık,"Camilerin minarelerinden yükselen Allah'ın çağrısı (ezan), Müslümanlar için inanç ve ibadet sembolüdür. İşgalcilerin zannettiği gibi kışkırtıcı bir çağrı değildir" açıklamasını yaptı. Hüseyin, Netanyahu'nun açıklamalarının camileri tehdit anlamı taşıdığına dikkati çekti.

İsrail'in parlamentosunda bulunan Arap Listesi Netanyahu'yu kınayarak, "Bu üslup ve politika, ortamın gerilmesine, ırkçılığın körüklenmesine ve derinleşmesine neden oluyor" ifadelerine yer verdi. Ahmed et-Tayyibi başkanlığındaki 

Knesset'te yer alan Birleşik Arap Listesi milletvekili Ayda Tuma Süleyman konu ile ilgili açıklamada bulundu. Süleyman Netanyahu'nun ırkçı söylemlerde bulunduğunu vurgulayarak, "Ezan hakkında böyle ırkçı söylemler ifade eden, ırkçılık ve ötekileştirme yapmaya, din eksenli çatışma ruhu yaymaya çalışıyordur" dedi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İsrail'den başka ne beklenir ki.
Avatar
dede - 8 yıl önce
Başka ne bekliyorsun ki
Avatar
dede - 8 yıl önce
Başka ne bekliyorsun ki