Esed rejimi Halep'te muhaliflerin kontrolündeki 5 semti ele geçirdi

Esed rejimi ordusu ve İran destekli milisler, Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki 5 semti ele geçirdi.

Esed rejimi Halep'te muhaliflerin kontrolündeki 5 semti ele geçirdi
28 Kasım 2016 Pazartesi 07:30

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli milisler, Halep kent merkezinin doğusunda muhaliflerin hakimiyetindeki 5 semti ele geçirirken PYD/PKK da rejimle eş zamanlı saldırıyor.

Muhalif güçler, rejim ve İran destekli Liva Kudüs örgütü milisleriyle üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Halep kent merkezinin doğusundaki Hanano, Cebel Bedro, Badiin, Ayn el-Tel ve Ard el-Hamra semtlerinden tümüyle geri çekildi.

Rejim güçleri ayrıca, Bustan Başa semtinin bir bölümünü, İnzarat mahallesini ve Haydariye'ye gençlik merkezini ele geçirdi.

Muhaliflerin çekilmeleri sırasında binlerce aile rejim güçlerinden kaçarak kent merkezinin doğusunda daha iç kesimlere akın etti.

Çatışmalar, Sahur semtinin doğu kesiminde devam ediyor. Rejm güçlerinin Sahur'u ele geçirdiği iddialarını, AA muhabirine konuşan muhalif Ahrar’uş Şam sözcülerinden Ahmet Karaaali yalanladı.

Rejimin Sahur'u alması durumunda, kuşatma altındaki muhaliflerin bölgesi kuzey ve güney olarak ikiye bölünebilir.

(AA)


Etiketler; #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.