Esed, katliam yaparak Halep'in doğusunu ele geçirdi

Esed rejimi ve İranlı Şii milisler katliam yaparak Halep'te ilerlemeye devam ediyor. 4 kadın ve 9 çocuğu diri diri yaktılar.

Esed, katliam yaparak Halep'in doğusunu ele geçirdi
13 Aralık 2016 Salı 09:26

Esed rejimi ile İranlı milisler Halep'te katliam yaptı ve katliam yapmaya devam ediyorlar. Esed, Halep'in doğusunda kontrolü ele geçirdi, Firdevs ve Kellese semtlerinde çok sayıda sivili öldürdü. Bu kanlı ilerleyiş devam ederken Şii milisilerin 4 kadınla 9 çocuğu diri diri yaktığı ve 67 erkeği de kurşuna dizdiği öğrenildi.

AA muhabirinin katliamın yaşandığı bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Esed ve İranli Şii milislerin son yaptığı şiddetli saldırılara devam ediyor. Görgü tanığı Mahmud Şeyh, Şii milislerin 4 kadınla 9 çocuğu diri diri  yaktığını, 67 erkeği de kurşuna dizdiğini aktardı. Şeyh açıklamasında "Adımı kimliği gizlemeye gerek yok. Korkacağımız bir şey kalmadı. Biz de öleceğiz zaten" ifadelerini kullandı.

Yüz bin sivil tehlikede!

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin son saldırılarıyla muhalifler,  kontrollerindeki Şeyh Said, Firdevs, Hamdudu ve Salihin bölgelerinden çekilmek  zorunda kalmıştı. Muhaliflerin kontrol ettiği alan 8,6 kilometrekareye düşerken,  bazı siviller rejim ele geçirdiği bölgelerde kalmıştı. Rejim kuşatmasındaki 8,6  kilometrekarelik bölgede yaklaşık yüz bin sivil bulunuyor.

Halepli muhalif silahlı gruplar, geçen hafta 5 günlük acil insani  ateşkes ilan edilmesini ve acil tedavi gerektiren hastaların Birleşmiş Milletler  gözetiminde tahliye edilmesini istemişti. Muhalifler,  kentten ayrılmak isteyen  sivillerin Halep'in kuzey kırsalına göçüne izin verilmesini talep etmişti.

Siviller, rejim bölgesine geçtiklerinde can güvenliği sağlanması,  erkeklerin gözaltına ya da zorla rejim ordusuna alınmamaları, güvenli bölgelere  gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirlerinden koparılmaması gibi  temel güvenceler bekliyordu.

Rusya'nın cuma günkü "sivillerin tahliyesi amacıyla rejimin  saldırılara ara verdiği" açıklamasına rağmen İran komutasındaki Şii milisler  sivillerin tahliyesini engelliyor.

Beşşar Esed rejimi ve Şii milisler, 4,5 aydır kuşatma altında  tuttukları doğu Halep'teki sivilleri 15 Kasım'dan bu yana havadan ve karadan  vurarak 991 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.


Etiketler; #Esed #halep
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.