Esed, ekmek sırası bekleyenleri vurdu!

Esed rejimi sivilleri vurmaya devam ediyor. Esed bu sefer ekmek sırası bekleyen sivilleri vurdu.

Esed, ekmek sırası bekleyenleri vurdu!
28 Eylül 2016 Çarşamba 13:35

Suriye'de sivillerin üzerine bomba yağmaya devam ediyor. Rusya ve Esed rejimi insanlık suçları listesine yeni bir satır daha ekledi. Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep kent merkezinde ekmek kuyruğunda bekleyen insanlara bomba yağdı. Bir ekmek fırınını hedef alan hava saldırısında 6 sivil öldü, 5'i yaralandı.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, rejime ya da Rusya'ya ait olduğunu düşündükleri bir savaş uçağının, muhaliflerin kontrolündeki Maadi mahallesinde ekmek fırınına saldırdığını söyledi.

Meşal, saldırıda, ilk belirlemelere göre fırında çalışan ve ekmek için bekleyenlerden 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Tek katlı fırındaki enkaz kaldırma çalışması sürüyor.

Savaşın başından bu yana çocuk, yaşlı demeden saldıran Rusya ve Esed rejiminin saldırılarında bu zamana kadar çok sayıda okul, fırın ve hastanenin de vuruldu. İç savaşın başından bu yana 269 hastanenin kısmen veya tamamen imha edildiği, 757 sağlık çalışanının da hayatını kaybettiği ifade edildi.


Etiketler; #Esed
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.