Ermeni Soykırımını kabul eden Cem Özdemir polis korumasında

Almanya Federal Parlamentosunda etkin rol oynadığı 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı' kabul etmesi nedeniyle ölüm tehditleri alan Yeşil Parti Eşbaşkanı Cem Özdemir polis koruması altında.

Ermeni Soykırımını kabul eden Cem Özdemir polis korumasında
06 Haziran 2016 Pazartesi 09:02

Almanya Federal Parlamentosunda geçtiğimiz günlerde kabul edilmesinin ardından tasarıyı kabul eden Türk kökenli olan Yeşil Parti Eşbaşkanı Cem Özdemir’e ölüm tehditler yağmaya başladı. Sosyal medya, mektup,e-posta ile ölüm tehdidi alan Özdemir’e polis koruma verildiği açıklandı.

Federal Meclis’te, 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak kabul eden önergenin kabul edilmesinde etkin rol oynayan Cem Özdemir’in Özel Kalem Müdürü Marc Berthold polis koruması verildiğini doğruladı.

“Ölüm tehdidini hiç yaşamamıştık”

 “Güvenlik birimleriyle sıkı temas içindeyiz” diye konuşan Berthold, “Hakaretlere ve küfürlere alıştık. Ancak son günlerdeki, çok sayıda gelen ölüm tehdidini hiç yaşamamıştık” dedi.

Ailesi ve konutu polis korumasında

Ölüm tehdidinde bulunanların kimlikleri tespit edilmeye çalışılırken Cem Özdemir’in ailesi ve konutu da korumaya alındı.

Kendisini tehdit edenleri ilgili konuşan Özdemir, “Maalesef Türk PEGİDA’cılar (Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) da var. Almanya aşırı sağcılara imtiyaz tanıyamaz. Ne yazık ki Türkiye’de ve Almanya’daki Türkler arasında da aşırı sağcılar var” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.