Dünyanın en büyük kitapçısı açılacak

Dünyanın en büyük kitapçısı Bağ-ı Kitab (Kitap Bağı/Bahçesi) projesi ile hayata geçirilmeye hazırlanılıyor. 3 milyar dolar harcanarak 45 bin metrekarelik alana inşa edilmesi planlanıyor.

Dünyanın en büyük kitapçısı açılacak
11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:57

Dünyanın en büyük kitapçısı Bağ-ı Kitab (Kitap Bağı/Bahçesi) projesi ile hayata geçirilmeye hazırlanılıyor. Toplam 3 milyon dolar harcanarak 45 bin metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan projede sadece kitap satışı yapılmayacak. Bu alanın içerisinde tiyatro gösterileri için bir sahne ve akademisyenlerin çalışmalar düzenlemesi için dört araştırma departmanada yer verilecek. Proje Tahran'da hayat bulacak.

14 bin 330 metre karelik alanıyla Guinnes Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en büyük kitapçısı unvanının en son sahibi New York’taki Barnes & Noble şubesinin üç katı büyüklüğe sahip olan proje dünyanın en büyük kitapçısı ünvanını hayata geçmesiyle kazanmış olacak. Tabi bu dünyanın ilgisini çekecek mi tam olarak bilinmiyor. Bunun en önemli nedenide dünyada popüler hale gelen kitaplarda bulunan alkol ve ikili ilişkili bölümlerin çıkarılması. Bu sansürlemelerde İranlı kitapseverlerin yasadışı yollara başvurmasına ya da internet ve e-kitaba yönelerek sansürsüz bir şekilde kitapları okumaya yönelmesine neden oluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.