Dikkat! O ülkede menenjit salgını var: 269 ölü!

Nijerya'da başlayan menenjit salgınında birkaç haftada 269 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi de hastalıkla pençeleşmeye devam ediyor.

Dikkat! O ülkede menenjit salgını var: 269 ölü!
30 Mart 2017 Perşembe 12:30

Nijerya'da menenjit salgını yüzlerce can aldı. Nijerya'nın 15 eyaletine yayılan hastalık son birkaç haftadır bin 828 kişinin hastalanmasına ve 269'unun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi, ülkede yayılan menenjit hastalığının çok sayıda kişinin ölümüne sebep olduğunu açıkladı. Merkezden yapılan açıklamada, "Nijerya'nın 15 eyaletinde, son birkaç haftada menenjit hastalığına bin 828 kişi yakalandı ve bunlardan 269'u hayatını kaybetti." denildi ve vatandaşların, salgınla mücadele kapsamında hastanelere giderek kontrolden geçmeleri istendi.

Menenjit, ülkede 2015'te 131 kişinin, 2016'da da 33 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Beyinden başlayarak tüm vücuda yayılan hastalık, hava yoluyla bulaşarak çeşitli sakatlıklara ve ölüme yol açabiliyor.

Yetkililer, hastalıktan aşılanarak korunmanın mümkün olduğunu kaydediyor.


Etiketler; #menenjit
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.