Devlet Başkanı Obama’ya ''Cehenneme Git’' Dedi

Amerika Başkanı Barack Obama’ya Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte diplomatik dile “cehenneme kadar yolun var” dedi.

Devlet Başkanı Obama’ya  ''Cehenneme Git’' Dedi
04 Ekim 2016 Salı 20:11



Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, "Bize yardım edeceğinize ilk fırsatta bizi eleştiren Amerika Dışişleri Bakanlığı, cehenneme kadar yolunuz var, Obama senin de cehenneme kadar yolun var” ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği için de sert sözler kullanan Duterte  "Araf'ı seçin cehennem  dolu” ifadelerini kullandı.Bu sözleri, Manila'nın uyuşturucu ile mücadelesinde üç ay içinde 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği kampanyasına yönelik Batı'nın eleştirilerine cevap niteliğinde. Haziran sonunda Devlet Başkanlığı koltuğuna oturan Duterte, Batı'nın eleştirilerini "koloni güçlerin” müdahalesi olarak niteliyor.

Duterte Eylül ayı başlarında Amerika Başkanı Barack Obama ile görüşmesinden önce Obama için küfür içeren sözler sarfetmiş, Amerika tarafı görüşmeyi iptal etmişti.

Duterte konuşmasında Filipince Obama’ya küfretmişti , konusmasında:

“Ben egemen bir devletin başkanıyım ve uzun zaman önce koloni olmaktan çıktık. Benim Filipinliler dışında bir efendim yok. Kimse! Saygılı olmak zorundasın. Sadece soruları ve açıklamaları ortaya atamazsın. Sana o forumda küfredeceğim“ demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.