Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'nın Paris kentindeki en az 60 kişinin öldüğü terör saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris saldırısı açıklaması
14 Kasım 2015 Cumartesi 02:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Fransa'nın Paris kentindeki terör saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, 'Türkiye olarak  terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam  ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki,  Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne  düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını  düşünüyor, hissediyoruz' açıklamasını yaptı. 


Erdoğan basın toplantısındaki satırbaşları,


Fransız halkına ve mevkidaşım Hollande'ye taziyelerimi sunuyorum


Paris'te meydana gelen saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ülkem ve milletim adına mevkidaşım Sayın Hollande'a ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyorum. Her iki halkında huzurunu ve güvenliğini hedef aldığı açıktır.


Terörün dini, dili, ırkı yoktur.

Terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğu konusunu hatırlatmak istiyorum. Saldırı terör konusunda söylediklerimizi doğruluyor. Bunun ön plana çıkması gereken bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Terör konusunda 30 yılı aşkın bir süredir bunu mücadelesini verenbiri olarak bunu söylüyorum. Terörün milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını bir kenara bırakmak gerekir. Terörün kendi iddialarını ve varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz ortadadır.


Türkiye'deki eylemler hakkında ne düşünüyorsak, Fransa'daki eylemler içinde aynısını düşünüyoruz.

Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'teki, Şırnak'taki ne düşünüyorsak Paris'teki eylemler içinde aynısını düşünüyoruz. Şuan Fransa'da yaşanan acıyı çok iyi biliyoruz. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 8 yıl önce
Ağzınıza sağlık Sayın Cumhurbaşkanım.