Büyük bankalardan Bitcoin hesaplarına şok operasyon

Avustralya’nın en büyük 4 bankasının müşterilerine ait Bitcoin hesaplarını dondurarak bloke ettiği iddia edildi.

Büyük bankalardan Bitcoin hesaplarına şok operasyon
05 Ocak 2018 Cuma 10:50

Avustralya’nın 4 büyük bankasının son zamanların bitcoin (kripto para) gönderimi yapan müşterilerin hesaplarını dondurduğu iddia ediliyor. Kaynaklardan alınan bilgiye göre ANZ, National Australia Bank, Westpac Banking Corporation ve Commonwealth Bank of Australia kripto para transferi gerçekleştiren müşterilerinin hesaplarını bloke ederek trasnferleri engellediği iddia ediliyor.

2017 Haziran’ından bu yana kripto para işlemlerini engelleyen bankalardan biri olan Commonwealth Bank tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Paraların gönderildiği hesaplar daha önce yolsuzluklara karışmış hesaplar ya da Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine yatırım yapmak amacıyla kullanılan hesaplar" ifadeleri kullanıldı.

ANZ Bank’ın yaptığı yazılı açıklama çeviri metninde "Bankamız müşterilerinin kripto para birimleri almalarını engellemiyor" ifadelerini kullandı. 

Westpac ise "Transferin kaynağı bilinmiyorsa, Avustralya kara para ile mücadele yasası kapsamında hareket etmek zorundayız" diye açıklamada bulundu. 

National Australia Bank yazılı açıklamasında ise, "Düzenli olmayan para birimlerini desteklememekle birlikte, banka olarak müşterilerimizin kripto para satın alma haklarını da yok saymıyoruz" ifadesi kullanıldı.


Hesapları dondurulan 4 bankanın müşterileri, bankaların kendi hesaplarından, Coinbase, CoinJar, CoinSopt ve BTC Markets gibi kripto para borsalarına para transfer etmelerine izin verilmediğini ya da hesaplarının bloke edildiğini belirtmişti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.