Bulgaristan, Türkiye sınırına tel örgü çekeceğini açıkladı

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova tarafından yapılan açıklamaya göre Bulgaristan-Türkiye kara sınırının tamamına tel örgü çekileceğini açıkladı.

Bulgaristan, Türkiye sınırına tel örgü çekeceğini açıkladı
23 Haziran 2016 Perşembe 10:02

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova açıklamasında, Türkite- Bulgaristan sınırının tamamına tel örgü çekerek yasa dışı yollardan ülkeye girmeye çalışan sığınmacıları engellemek için hükümetten 44 milyon leva (22 milyon avro) ek finansman sağladığını belirtti. Bıçvarova, projenin eksiksiz bitirilmesi için 7 milyon avroluk bir yatırımın daha yapılmasının gerektiğini ifade etti. Bıçvarova, Türkiye ile ortak sınırın paralelinde polis timlerinin rahatlıkla hareket edebileceği bir karayolu inşa edildiğini de açıklamasında yer verdi.

Bulgaristan'ın geri kabul anlaşmasına dayalı olarak Türkiye'ye geri yollamak istediği 200 yabancı ile ilgili ise Bıçvarova, "Türkiye'den geri kabul anlaşmasının uygulanmaması konusunda açık yanıt gelmiş değil." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.