Bu köyde oruç 3 buçuk saat tutuluyor

Umman topraklarında bulunan Wekan köyünde yaşayanlar Ramazan ayında orucu 3 buçuk saat tutuyorlar. Peki nasıl mı? İşte Umman'da bulunan Wekan köyü ile ilgili detaylar haberimizde.

Bu köyde oruç 3 buçuk saat tutuluyor
08 Haziran 2016 Çarşamba 10:02

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca müslüman, oruç ibadetini gerçekleştiriyor. Her bölgede oruç saatleri farklılık gösterirken, genelde oruç saatleri 10 saatten fazla oluyor. Ancak ortadoğuda bulunan bir köyde oruç saati çok kısa sürüyor. Umman'ın Wekan köyünde bulunanlar yalnızca 3 buçuk saat oruç tutuyorlar. Peki nasıl mı? Detaylar haberimizde. 




Ortadoğu’daki bir ülkede durum çok farklı. Umman topraklarında bulunan Wekan köyünde, güneş doğma va batma süresi çok kısa. Bu köyde oruç süresi sadece 3 buçuk saat. Nehle Vilayeti’nin Mestele Vadi’sinde yer alan Wekan köyünde güneş saat 11.00’de doğuyor, 14.30’da batıyor.



Yılda birçok turistin ziyaret ettiği Wekan köyü özellikle Ramazan ayında turiste ev sahipliği yapıyor. Öyle ki Ramazanda uzun oruç tutmak istemeyen ve 3 buçuk saat oruç tutmak isteyenler bu köye akın ediyor. 


Etiketler; #oruç
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.