BM'den rekor yardım çağrısı

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien, "2016'da acil yardıma muhtaç 87,6 milyon insana ulaşabilmek için 20,1 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunuyoruz" dedi.

BM'den rekor yardım çağrısı
07 Aralık 2015 Pazartesi 17:58

  Birleşmiş Milletler (BM) tarihinin en büyük yardım çağrısında bulunarak, gelecek yıl dünya genelinde acil yardım ve korumaya muhtaç 87,6 milyon insana ulaşabilmek için 20,1 milyar dolar yardıma ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında,  BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Margaret Chan, 2016 küresel insani yardım planını açıkladı. 

O'Brien, dünya genelinde 125 milyondan fazla insani yardıma muhtaç kişinin olduğuna dikkati çekerek,  gelecek yıl, Suriye, Irak, Güney Sudan ve Yemen başta olmak üzere 37 ülkede acil yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

O'Brien," 2016 yılında dünya genelinde acil yardım ve korumaya muhtaç 87,6 milyon insana ulaşabilmek için 20,1 milyar dolarlık insani yardım çağrısında bulunuyoruz. Bu, BM'nin şimdiye kadarki en büyük insani yardım çağrısı" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.