Bir ülkeden daha referandum çağrısı

İngiltere'nin AB'den çıkıp çıkmamasını belirlemek için için dün gerçekleştirilen referandum sonuçlar hala açıklanmazken bir ülkenin lideri daha referandum çağrısında bulundu. Hollanda'nın göçmen karşıtı lideri Geert Wilders, ülkesine referandum çağrısında bulundu.

Bir ülkeden daha referandum çağrısı
24 Haziran 2016 Cuma 08:52

İngiltere'nin dün gerçekleştirmiş olduğu AB'den ayrılmak için dün gerçekleştirmesinin ardından  Hollanda'nın göçmen karşıtı lideri Geert Wilders, kendi ükesininde AB'den ayrılmak için referandum çağrısında bulundu.

Reuters'ın haberine göre Wilders, "Ülkemizin, paramızın, sınırlarımızın ve göçmen politikamızın bizim sorumluluğumuzda olmasını istiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Hollanda'nın ardından Fransa'da çağrıda bulundu

Avrupa Birliği'nden ayrılmak için bir çağrıda Fransa'dan geldi. FN Başkan Yardımcısı Florian Philippot, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "İnsanların özgürlüğü her zaman sonunda kazanıyor! İngiltere'ye bravo. Şimdi bizim sıramız" diye yazdı.


Etiketler; #AB #referandum
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.