Belçika Başbakanı Michel'in patlama açıklaması

Belçika Başbakanı Charles Michel, "Korktuğumuz oldu. Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

Belçika Başbakanı Michel'in patlama açıklaması
22 Mart 2016 Salı 13:55

Belçika Başbakanı Charles Michel,  Brüksel Havalimanı ve Maelbeek Metro İstasyonu'na yapılan saldırılar için basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında Michel, "Korktuğumuz oldu. Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

Patlamada birçok ölünün bulunduğunu ve yaralanların olduğudu belirten Michel, 3 terör saldırısın ardından Belçika genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve önlemler için çok sayıda askerin görevlendirildiğini duyurdu. Bugün yapılan terör saldılarında Paris saldırısı şüphelilerinden Salih Abdusselam'ın yakalanmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığının şu aşamada bilinmediğini ifade etti.

Belçika Savcısı Frederic Van Leeuw ise 3 terör saldırısı olduğunu ve havalimanındaki saldırıdan birinin intihar saldırısı olduğunu bildirdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.