Barzani'den DAEŞ ve PKK'ya gönderme: "Terörü koz olarak kullananlar, terör ateşinde yanar"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, terör örgütü PKK ve DAEŞ ile ilgili sert ifadeler kullandı. Barzani, DAEŞ ve PKK'ya "Terörü koz olarak kullananlar, terör ateşinde yanar" dedi.

Barzani'den DAEŞ ve PKK'ya gönderme: "Terörü koz olarak kullananlar, terör ateşinde yanar"
07 Nisan 2016 Perşembe 13:20

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Erbil Selahaddin ilçesinde bulunan Başkanlık ofisinde açıklamalarda bulundu. İtalya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Enzo Amendola, Bağdat Büyükelçisi Marco Carnelos ve Erbil Başkonsolosu Elesandra Di Pipo'dan oluşan heyeti kabul eden Barzani terör örgütü DAEŞ ve PKK'ya sert ifadelerde bulundu.

Terörün küresel bir tehtit olduğunu vurgulayan Barzani, DAEŞ ve PKK'yı kastederek, "Herkes teröre karşı mücadele etmelidir. Terörü kart olarak kullananların kendisi, nihayetinde terör ateşinde yanar" dedi.

Mesut Barzani'nin başkanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İtalyan Hükümeti ve halkına teşekkür ettiği, İtalyan heyetinin Kürdistan Bölgesi'ne ziyaretini DAEŞ'le mücadelede 'dostluk belgesi' olarak gördüğünü söylediği bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.