Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen'den başörtüye destek

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, "Kadınlar nasıl istiyorlarsa o şekilde giyinmeleri onların hakkı. Sadece Müslüman kadınlar için değil bütün kadınlar başörtüsü takabilir. " diyerek tartışmaya neden olan başörtüye desteğini vermiş oldu.

Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen'den başörtüye destek
26 Nisan 2017 Çarşamba 15:12

Avusturya Devlet Televizyonu (ORF), Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in görevine başlamasının 100'üncü günü nedeniyle bir program hazırladı. 5 Mayıs'ta yayınlanacak olan programdan kısa kesit basına sunuldu. 

Program için Van der Bellen ile yapılan röportaja da yer verildi. Ülkesinde tartışmalara neden olan başörtüsü sorununa ilişkin gelen bir soruya Van der Bellen, "Kadınlar nasıl istiyorlarsa o şekilde giyinmeleri onların hakkı. Sadece Müslüman kadınlar için değil bütün kadınlar başörtüsü takabilir. Eğer bu şekilde devam ederse İslamofobi her yönüyle yaygınlaşırsa bir gün gelecek dini nedenlerle başörtüsü takanlara destek için bütün kadınlardan başörtüsü takmalarını istemek durumunda kalabiliriz." diye yanıt verdi. 

Van der Bellen, çifte vatandaşlık konusunda ise "Bir kişinin çifte vatandaşlığa sahip olmasında bir sakınca görmüyorum." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.