Apple 13 milyar dolar ceza ödeyecek

Dünyanın en büyük şirketlerinden ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, İrlanda hükümetine ödeyeceği vergi cezası için nihai karar verildi.

Apple 13 milyar dolar ceza ödeyecek
30 Ağustos 2016 Salı 13:40

Avrupa Birliği Komisyonu'nda 3 yıldır süren vergi soruşturmasında nihai karar bugün verildi. 13 milyar dolarlık ceza, bugüne kadar görülen cezalar arasında rekor olacak.
Apple'ın İrlanda'da hükümetle özel anlaşmalar yaparak buradaki şirketleri aracılığıyla geçerli matrahın çok altında vergi ödemesi ile suçlanıyor.Apple ve İrlanda hükümeti suçlamaları kabul etmezken Avrupa Birliği'nin bu yöndeki kararına itiraz etmeleri bekleniyor.
Apple CEO'su Tim Cook, 5 bin 500 kişi istihdam ettikleri İrlanda'da tüm vergileri ödediklerini iddia etti.AB Komisyonu daha önce de Amerikan kahve zinciri Starbucks ve çok uluslu otomobil üretici şirketi Fiat Chrysler'ı Avrupa'daki vergi politikaları nedeniyle cazalandırmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.