Amerika'yı kar fırtınası vurdu. Çok sayıda ölü var

ABD'nin korkulu rüyası haline gelen kar fırtınaları hayatı durma noktasına getirdi. ABD'de kar fırtınası 11 eyalette olağanüstü hal ilan edilmesine sebep oldu.

Amerika'yı kar fırtınası vurdu. Çok sayıda ölü var
25 Ocak 2016 Pazartesi 10:16

NEW YORK (AA) - ABD'nin doğusunda etkili olan kar fırtınası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi.

ABD'nin 11 eyaletinde olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan fırtına ve yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etti. Yetkililer, dün 19 olarak açıkladıkları fırtınadan ölenlerin sayısının 30'a yükseldiğini bildirdi. Ölü sayısındaki artış daha çok, kürekle kar temizlemeye çalışanların kalp krizi geçirmesinden kaynaklandı.

New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı

Tarihinde kaydedilen ikinci en şiddetli kar fırtınasının görüldüğü New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı. Araçların trafiğe çıkışına izin verilmediği, tren ve otobüs seferlerinin iptal ediliği kentte bugün hayatın kısmen normale dönmesi bekleniyor.

Broadway gösterileri ve kenteki tüm etkinlikler kar fırtınası nedeniyle tehir edilirken, iptal edilen uçak seferlerinin sayısı 12 bini buldu. New Jersey'de kar fırtınası yüzünden güvenlik gerekçesiyle kapatılan tünel ve köprüler yeniden açılırken, okulların pazartesi de kapalı kalacağı duyuruldu.

Başkent Washington'da hava muhalefeti nedeniyle cuma günü kapalı tutulan okullar ve resmi daireler, kar temizleme çalışmaları gerekçesiyle pazartesi günü de kapalı olacak.

Muhabir: Selçuk Acar


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.