Almanya'da terör alarmı yaşanıyor

Almanya'da terör alarmı yaşanıyor. Almanya - Hollanda maçının iptal edilmesinden sonra, bir konser salonu terör saldırısı ihbarı nedeniyle boşaltıldı. Hannover'da tren garında şüpheli paket ihbarı sonraı güvenlik şeridi oluşturuldu.

Almanya'da terör alarmı yaşanıyor
17 Kasım 2015 Salı 23:30

Almanya'da terör alarmı yaşanıyor. Almanya - Hollanda maçının iptal edilmesinden sonra, bir konser salonu terör saldırısı ihbarı nedeniyle boşaltıldı. Hannover'da tren garında şüpheli paket ihbarı sonrası güvenlik şeridi oluşturuldu.

Almanya - Hollanda maçı iptal edildi

Almanya ve Hollanda arasında oynanacak futbol karşılaşması terör saldırısı şüphesi nedeniyle iptal edildi. Stat yakınında ambulans süsü verilmiş bomba yüklü bir kamyonetin olduğu iddia edildi. Karşılaşmayı çok sayıda bakan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in izlemesi planlanıyordu. Stat çevresinde şüpheli kişilerin olduğu iddiası yapılırken, stat içerisinde anoslar yapılarak taraftarların sakin bir şekilde evlerine gitmeleri istendi.

Konser salonunda terör ihbarı ve tren garında şüpheli paket

Maçın iptal edilmesi ardından, terör saldırısı şüphesi nedeniyle bir konser salonu polis tarafından boşaltıdı. Polis konser salonunu tedbirli bir şekilde boşaltırken, Hannover tren garından da şüpheli bir paket ihbarı geldi. Hannover polisi hemen tren garı çevresinde güvenlik önlemi alırken, tren garının bir kısmı boşaltıldı. Polis tren garında incelemelerini sürdürüyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Maiziere, maç esnasında terör saldırısı gerçekleştirileceğine yönelik olarak aldıkları ihbarlar olduğu için maçı iptal etme kararı verdiklerini ifade etti. Maiziere, yapılan bu ihbarların yabancı kaynaklı olduğunu bildirirken, stat içinde yapılan aramalarda patlayıcı bulunmadığını beyan etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Hiç bir yerde terör olmasın. Yanlız teröre göz yuman veya destek olan ülkelerinde biraz düşünmesi gerekir