Ahmedinejad Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını açıkladı

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimleri 19 Mayıs 2017'de yapılacak. Bu seçimlerde İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, aday olup olmayacağı konusuna bir açıklama getirdi.

Ahmedinejad Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını açıkladı
27 Eylül 2016 Salı 18:08

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bugün ülke lideri Ayetullah Hamaney'e bir mektup göndererek kendisinin yaptığı tavsiye çağrısına istinaden bir sonraki başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

İran lideri, dün din öğrencilerinin katıldığı sınıfta yaptığı konuşmada gelecek yılın Mayıs ayında yapılması planlanan seçimlerde Ahmedinejad'ın aday olmasını "uygun bulmadığını" dile getirmişti.
 
Ayetullah Hamaney, Ahmedinejad'ın ismini kullanmadan, ülkede iki kutupluluk ortamı oluşacağından eski cumhurbaşkanının adaylığına ülke ve Ahmedinejad'ın kendi çıkarları açısından olumlu bakmadığını belirtmişti.
 
Ahmedinejad bugün yazdığı mektupta, lidere teşekkürlerini sunarak, aday olmayacağını ve daima devrimin küçük bir askeri ve halkın hizmetkârı kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.