ABD, YPG'yi beslemeye devam ediyor

ABD'nin 48 askeri araç ve 250 askerden oluşan bir konvoyunun terör örgütü PYD/PKK’nın kontrolündeki Malikiye'ye ulaştığını bildirildi.

ABD, YPG'yi beslemeye devam ediyor
04 Mayıs 2017 Perşembe 22:19

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren PYD/PKK terör örgütüne, 48 araç ve 250 askerden oluşan yeni bir destek konvoyu sevk ettiğini kaydetti.

LCC'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamaya göre, öğle saatlerinde Suriye-Irak sınırında Semalka sınır kapısından giriş yapan ABD konvoyu, Haseke'nin doğusundaki Malikiye'ye ulaştı.

Açıklamada, konvoyda 48 askeri araç ve 250 askerin bulunduğu belirtildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre de ABD, Türkiye'nin Suriye'nin Karaçok bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının hemen ardından terör örgütüne 22 TIR silah, mühimmat ve araç desteği sağladı.


Etiketler; #ABD #PKK #ypg
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.