"ABD'ye dul kadın ve yetimlerin gelmesinden korkuyorlar"

Paris'te yaşanan saldırının ardından ABD Temsilciler Meclisi, Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların ülkeye girmesi için sıkı denetim talep ederken, Başkan Obama talebi sert bir şekilde eleştirdi.

"ABD'ye dul kadın ve yetimlerin gelmesinden korkuyorlar"
19 Kasım 2015 Perşembe 09:58

ABD Temsilciler Meclisi, Iraklı ve Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmeleri öncesinde tabi tutuldukları tarama sürecini sıkılaştıran bir tasarıyı bugün oylamaya sunmaya hazırlanırken, Beyaz Saray, Başkan Barack Obama'nın tasarıyı masasına gelmesi halinde veto edeceğini bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yönetimin, ABD'ye sığınmak isteyenlerin geçmişlerine dair FBI denetimlerinin artırılması ve üst düzey federal yetkililerce her bir sığınmacı için "güvenlik tehdidi oluşturmadıkları" yönünde onay verilmesi şartı gibi sıkı hükümler getiren tasarıya karşı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "tasarının, birçoğu terörizmin kurbanı olan, dünyadaki en korunmasız insanların bazılarına yardımcı olma çabalarını kabul edilemeyecek biçimde sekteye uğratacak gereksiz ve uygulanamaz şartlar içerdiği ve Suriyeli sığınmacı krizini ele almada Ortadoğu ve Avrupa'daki ortaklara zarar vereceği" belirtildi.

Tasarıdaki onay şartının da "savunulamaz" olarak nitelendiği açıklamada, bu hükmün, "Amerikan halkına hiçbir anlamlı bir ilave güvenlik sağlamayacağı, tam tersine, hem insani hem de ulusal güvenlik hedeflerini karşılayan hayati bir programın hayata geçirilmesinde önemli gecikmeler ve engeller yaratacağı" kaydedildi.

Açıklamada, "Başkan Obama, 4038 sayılı tasarıyı masasına sunulması halinde veto edecektir" ifadesi kullanıldı.


Etiketler; #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.