ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa etti

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa etti Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa ettiğini açıkladı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa etti
Kamusaati
Kamusaati
07 Kasım 2020 Cumartesi 23:08

 ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa etti

 ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa etti   Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey istifa ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin görevinden ayrılacağı bir süredir gündeme geliyordu.

Ülkede seçimleri kim kazanırsa kazansın ABD'nin Suriye politikasının devam etmesi gerektiği vurgulayan Jeffrey, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Jeffrey'in yerine yardımcısı Joel Rayburn’un geçmesi bekleniyor.

"PKK'NIN VARLIĞINA SON VERMELİYİZ"

Jeffrey, Suriye'ye dair yaptığı en son açıklamasında, "Kuzeydoğuda bile, dediğim gibi, Türkiye ile askeri operasyon açısından bir anlaşmamız var. Ancak Türkiye'nin DSG’nin yapısı ve PKK'nın varlığı konusunda gerçek endişeleri var. Dolaysıyla bu endişeleri ortadan kaldırmak için PKK’nın varlığına son vermeliyiz. Bu nedenle Kürtler arası görüşmeleri destekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.