ABD'nin savaş uçakları art arda yere çakıldı

ABD Hava Kuvvetlerine ait olan iki uçak sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı düştü. Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Michal Kloeffler-Howard'ın yaptığı açıklamada uçak düşerken kendini güvenli bir şekilde fırlattığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. ABD Başkanı Barack Obama'da uçağın düştüğü törene katılmıştı.

ABD'nin savaş uçakları art arda yere çakıldı
03 Haziran 2016 Cuma 09:51

ABD Başkanı Barack Obama Colorado Spring havalimanında gerçekleştirilen Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyetinin törenine katıldı. ABD Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçaklarının yaptığı gösteride iki saat arayla iki savaş uçağı düştü.

Barack Obama'da oradaydı

Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Michal Kloeffler-Howard, iki saat arayla düşen savaş uçakları için önce kendini güvenli bir şekilde fırlatmayı başaran pilotun durumunun iyi olduğunu ve  Başkan Obama’nın da pilotu hastanede ziyaret ettiği kaydedildi. F-16 savaş uçağının neden düştüğü ise bilinmiyor.

İkinci savaş uçağıda iki saat sonra düştü

Tennessee eyaletinde bu hafta sonu gösteri yapmaya hazırlanan ABD Donanmasına ait 'Mavi Melekler' (Blue Angels) adlı hava gösteri ekibinde yer alan F/A-18 tipi bir savaş uçağının, Smyrna kentinden prova için kalktıktan kısa süre sonra düştüğü bildirilirken bir kişininde öldüğü öğrenildi.

 

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.