ABD, "İsrail'in görüşlerine katılmıyoruz"

ABD, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon’un, Türkiye'nin DAEŞ'i desteklediği yönündeki açıklamalarına katılmadıklarını bildirdi.

ABD, "İsrail'in görüşlerine katılmıyoruz"
28 Ocak 2016 Perşembe 08:11

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un Yunanistan'a yapmış olduğu ziyaret sırasında Türkiye ile ilgili açıklamalara katılmadıklarını belirtti. Toner yaptığı basın toplantısında konuya ilişkin ''Bu iddiaya katılmıyoruz. Buna dair bir belirti ya da herhangi bir işaret görmedik'' şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon’un "Türkiye, petrolünü alarak finansal olarak DAEŞ'i destekledi" şeklindeki iddiasına katılmadıklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, İsrail Savunma Bakanı Yaalon’un Atina ziyareti sırasında Yunan mevkidaşı ile yaptığı ortak basın açıklamasında, Türkiye hakkındaki yorumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toner, konu hakkında daha önce ABD yönetiminin pozisyonunu ilettiklerini anımsatarak, "Biz bu görüşe katılmıyoruz" dedi.

Türkiye’nin terör örgütü DAEŞ’in petrolünü satın aldığına dair bir delilin olmadığını belirten Toner, "Biz bu yönde bir belirti görmedik" ifadesini kullandı.

Yaalon, Yunanistan ziyaretinde mevkidaşı Panos Kammenos ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Bildiğiniz gibi DAEŞ petrolden elde ettiği Türk parasını çok uzun zamandır kullanıyor. Umarım bu kısa sürede son bulur" iddiasında bulunmuştu.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.