ABD'den Türkiye'ye söz - Operasyonda öncelik değişti

El Bab'ın kontrol altına alınmasıyla Türkiye ve ABD arasında operasyon görüşmeleri yapıldı. Türkiye'ye kritik ziyarette bulunan iki üst düzey yetkili önemli bilgiler verdi.

ABD'den Türkiye'ye söz - Operasyonda öncelik değişti
27 Şubat 2017 Pazartesi 15:25

Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki El Bab operasyonunda kontrolün sağlanmasıyla sıradaki operasyon bölgesi için Türkiye ve ABD arasında görüşmeler yapıldı. Türkiye'ye ziyarette bulunan Trump yönetiminde üst düzey yetkililer Türkiye Gazetesi'ne önemli bilgiler verdi.

Yetkililer, iki ülke arasındaki Rakka operasyonu hakkında şu bilgileri verdi:

“Türkiye Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak.  Bu öneri ABD’ye yapıldı. Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, YPG-PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı. YPG-PYD bulunduğu yerlerde stabil kalacak. Türkiye’nin planı bu. Bazı yerlerde YPG unsurlarının 8 kilometreye kadar Rakka’ya yaklaştığı biliniyor. ABD ile birlikte Türkiye ve ÖSO’nun katılımı ile Rakka’ya yapılacak operasyonun biraz zaman alacağı tahmin ediliyor. Zorlukları var ama El-Bab’da ciddi tecrübe kazanıldı. Öncelik Menbiç’te değil, Rakka’da olacak. Türkiye’nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG’nin Menbiç’i terk etmesini ve Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlayacak” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.