ABD'den 'El Bab' açıklaması

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri DAEŞ'e hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

ABD'den 'El Bab' açıklaması
18 Ocak 2017 Çarşamba 10:05

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, koalisyonun El Bab yakınlarında keşif uçuşları ve terör örgütü DAEŞ'a karşı hava saldırısı düzenlemeye başladığını belirtti.

Sözcü Albay Dorrian, Bağdat'tan telekonferans yöntemiyle bağlandığı ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon), Irak ve Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu.

Koalisyonun Suriye'de Türkiye ile günlük koordinasyon ve görüşmeleri sürdürdüğünü kaydeden Dorrian açıklamasında, "Son zamanlarda Türkiye'ye ve El Bab yakınlarında destekledikleri kuvvetlere destek amaçlı birçok keşif uçuşu yaptık. El Bab civarındaki hedeflere hava saldırısı da yapmaya başladık. Bu saldırılar kente yakın düşman kuvvetlerinin ön hattına yakın unsurlarını yok etti." ifadelerine yer verdi.

Albay Dorrian, koalisyonun DEAŞ'a karşı Türkiye ile mümkün olduğunca fazla cephede beraber çalışmaya, Türk ve Amerikan askeri yetkililerinin ortak merkezlerden koordinasyon sağlamaya devam edeceğini aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.