ABD'de dört kadın başörtüsü taktı ve deneyimlerini anlattı

ABD'de yapılan bir sosyal deneyde bir gün boyunca dört tane kadın başörtüsü takıyor ve yaşadıkları deneyimleri paylaşıyor.

ABD'de dört kadın başörtüsü taktı ve deneyimlerini anlattı
11 Ocak 2016 Pazartesi 01:05

ABD'de dört tane kadın gün içerisindesinde başörtüsü takarak deneyimlerini paylaştı başörtüsü taktı. Başörtüsü takan kadınların ortak vardığı sonuçta, kadınların giyim konusunda özgür olmaları gerektiği ve isteyen kadınların başörtüsü takmaları gerektiği oldu.

Dört Amerikalı kadın bir gün için başörtüsü giydi ve deneyimlerini paylaştı. Vardıkları ortak sonuç, herkesin kendisini başkasının yerine koyması ve kadınların ne istiyorsa onu giymeleri gerektiğiydi.

Yapılan sosyal deneyde dört kadından bir deneye katılmalarını isteniyor. Kadınlara başörtüsü takan kadınlara dair ne tür yerleşmiş fikirlere sahip olduklarını soruluyor. Daha sonrasında 20 yıldır başörtüsü takan Müslüman bir kadın olan Edina Lekovic'ı bu karışık konusunda fikirlerini bizimle paylaşılması isteniyor ve kadınlara başörtüsüne dair fikirlerinin değişip değişmediğini soruluyor..

Deneye katılan katılımcılardan birtanesi, "Bir kadın olarak ne istersek onu giyebilmeliyiz. Bunu giymek istiyorsanız, bunu giymelisiniz." açıklamasını yapıyor.


kaynak: buzzfeed.com

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.