2 ülkeden 16 Nisan referandum desteği

16 Nisan anayasa değişikliği referandumu için Türkiye'ye 2 ülkeden destek geldi.

2 ülkeden 16 Nisan referandum desteği
28 Mart 2017 Salı 12:48

Referanduma az bir zaman kala Sudan ve Filistin'den destek geldi. Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa ülkeleri referandum kampanyası için Türkiye'ye karşı çalışmalar yürütürken Sudan İslami el-Vasat Partisi Başkanı Yusuf el-Kude, "Türkiye, kendi şartlarına ve durumuna uygun meşru sistemi seçme hakkına sahiptir. Şeffaf bir halk oylamasıyla halka danışıldığı sürece bu bir iç meseledir." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olanların İslam'ın yayılmasından endişe ettiğini vurgulayan Kude, Batılıların İslam'a adeta savaş açtığını söyledi. 

Türkiye'deki anayasa değişikliği içinse Filistin Yasama Meclisinde Hamas'a bağlı Değişim ve Islah Bloğu üyesi Ahmed Atvan, "Erdoğan'a yapılan saldırı haksız bir saldırı. Yönetim değişikliği halk oylamasına sunulacak. Bu, demokrasinin zirvesi demek." diyerek Türkiye'ye olan desteğini gösterdi.

Anayasa değişikliğinin Türkiye'ye yarar sağlayacağını söyleyen Atvan, "Bunlar, darbeyi destekleyerek ülkeyi yıkmaya çalıştılar. Onlar kendi standartlarında demokrasi istiyor." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.