TSK PYD'yi iki kez vurdu

Ahmet Davutoğlu TSK'nın Fırat'ın batısına geçmeye çalışan PYD'yi iki kez vurduğunu söyledi.

TSK PYD'yi iki kez vurdu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce Türkiye tarafından güvenli bölge ilan edilmesine yönelik uluslararası tartışma başlatılan Azez ve Cerablus arasındaki bölgeye PYD unsurlarının girmesine izin verilmiyor. Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamada PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesine izin verilmeyeceği, bu kapsamda PYD'nin iki kez vurulduğunu söyledi.

Türkiye'ye rağmen Suriye'de bir şey yapılmayacağını söyleyen Davutoğlu Fırat'ın batısına geçmeye çalışan PYD'nin sert tepki göreceğini tüm taraflara ilettiğini söyledi. Esad ve Rus Ordusu tarafından düzenlenen operasyonlar konusunda atılan adımları açıklamayan Davutoğlu Dışişleri nezdinde çeşitli girişimlerin bulunduğunu söyledi.

Kuzey Suriye'de Azez ve Cerablus arasında kalan bölge Afrin Kobani hattındaki Kürt grupların kontrol noktasının tam ortasında bulunuyor. Bölge PYD'nin eline geçtiği takdirde Kürt gruplar karadan bölgeyi tamamen kontrol altına alabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.