'Şişman parmak' banka batırır

Deutsche Bank çalışanı sıfır tuşuna fazla basınca banka müşterisine 6 milyar dolar gönderdi.

'Şişman parmak' banka batırır
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Borsa ve ekonomi literatüründe 'şişman parmak hatası' olarak bilinen klavyede fazladan bir tuşa basma ya da bir tuşa fazla basma hatalarında tarihi rekor kırıldı. Deutsche Bank bir müşterisine yanlışlıkla 6 milyar dolar gönderdi.

Dünya borsalarında sıklıkla karşılaşılan şişman parmak hatası bir hissenin anlık olarak yükselmesine ya da düşmesine neden olurken bankalar arasında da bir çeşit krize neden olabiliyor. Deutsche Bank gönderdiği 6 milyar dolar için ABD, Almanya ve İngiltere makamlarına açıklama yapmak zorunda kaldı. 

Banka tarafından fark edilen ve müşterinin hesabından hemen geri çekilen para çalışanı işinden ederken bankayı da batma tehlikesinden kurtardı. Bankanın yönetim kademesinde değişikliğe gitme arefesinde yaşanan skandal çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Deutsche Bank önümüzdeki günlerde kurumsal yapısında ve yönetim kademesinde değişikliğe gidecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.