Rusya Hazar Denizi'nden IŞİD'i vurdu

Rusya güç gösterisi yorumlarına neden olan bir hamle ile Hazar Denizi'nden IŞİD'i vurduğunu duyurdu.

Rusya Hazar Denizi'nden IŞİD'i vurdu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rus haber ajansı Sputnik'in duyurduğuna göre Rusya Hazar Denizi'ndeki donanmasından attığı füzelerle IŞİD hedeflerini vurdu. 

Güç gösterisi yorumlarına neden olan saldırılarla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Hazar Denizi'ndeki donanma gemilerinden atılan füzelerle IŞİD hedeflerini vurduklarını söyledi. 

Yapılan açıklamada dört gemiden toplam 26 füze atıldığı belirtildi. Yapılan haber bir çok basın kuruluşunda flaş koduyla duyuruldu. Yapılan yorumlarda Rusya'nın gövde gösterisi yaptığı belirtildi. 

Rusya'nın Hazar Denizi'nden yaptığı atışlarda muhtemel rota olarak belirlenen alan ise İran ve Irak hava sahalarından geçiyor. Kuzey Irak istikametinden geçmesi muhtemel füzeler konusunda ABD radarlarının ne kadar etkili olduğu da araştırılıyor. 

Sputnik tarafından yapılan haberin yankıları tüm dünyada duyuluyor. Henüz diğer ülkelerden resmi açıklama gelmedi. Rusya cephesinden gelen haberlere göre IŞİD'in vurulma görüntüleri yakında paylaşılacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.